Aatteella

Alexander-tekniikalla elämänlaatua

Alexander-tekniikka

Olin ollut kiinnostunut Alexander-tekniikasta jo pitkään ennen kuin menin ensimmäistä kertaa yksityistunnille vuonna 2018. Jo muutaman tunnin jälkeen tiesin, että haluan jatkaa Alexander-tekniikan parissa koko elämäni, sillä siitä tuli minulle niin hyvä olo.
Aloitin Alexander-tekniikan opettajakoulutuksen Kuopion Alexander-tekniikan opettajakoulussa työni ohessa vuonna 2019, ja joulukuussa 2022 valmistun Alexander-tekniikan opettajaksi. Koulutus on Suomen Alexander-tekniikan opettajat Finstat ry:n valvoma ja hyväksymä.
Opettajana tarjoan sekä yksityistunteja, että erilaisia kursseja. Voin opettaa Alexander-tekniikan asiakkaita myös viittomakielellä. Tulen mielelläni kouluttamaan myös eri alojen yrityksen työntekijöitä ja lisäämään työhyvinvointia sekä työssä viihtymistä.
Erityisesti minua kiinnostaa yhdistää molemmat ammattini ja tarjota viittomakielen tulkeille suunnattuja Alexander-tekniikan kursseja. Viittomakielen tulkit käyttävät työssään sekä aivojaan että koko kehoaan mikä altistaa rasitukselle. Alexander-tekniikan ajatustyökalujen avulla oppii kuormittamaan vähemmän mieltään ja kehoaan, minkä johdosta työnteko helpottuu.

Mikä Alexander-tekniikka?

Alexander-tekniikka on menetelmä, jonka avulla voit purkaa haitallisia tottumuksiasi, parantaa kehotietoisuutta ja itsesi tuntemista. Alexander-tekniikan avulla opit löytämään luonnollisemman ja vapaamman tavan olla ja liikkua, jolloin olosi kevenee ja helpottuu.
Alexander-tekniikan nimi tulee sen kehittäjältä F.M. Alexanderilta. Hän oli australialainen näyttelijä ja lausuja, jolla oli pahoja äänenkäytön ongelmia. Hän kehitti menetelmän 1800-luvun lopussa tutkiessaan, miten saisi äänensä kuntoon ja pystyisi taas esiintymään. Alexander-tekniikan opettajia on koulutettu ja tekniikkaa opetettu siitä alkaen ympäri maailmaa.

Yksityistunnit

Alexander-tekniikan tunneilla opettaja ohjaa sinua kevyesti käsillään ja sanallisesti. Tarkoituksena on opettaa sinulle tekniikka, jonka avulla pystyt selviytymään paremmin esimerkiksi stressaavista tilanteista. Opit käyttämään sopivan määrän voimaa toimiessasi, jolloin säästyy energiaa, lihakset eivät jännity niin paljon ja keho kuormittuu vähemmän. Alexander-tekniikan avulla kehossasi ja ajattelussasi tapahtuu juuri se muutos, mihin olet siinä hetkessä valmis.

Tutkimustietoa

Alexander-tekniikan vaikutuksista on tehty paljon tutkimusta. Sen on mm. todettu ehkäisevän tuki- ja liikuntaelinvaivoja sekä psykososiaalisia ongelmia, nostavan työtehoa sekä vähentävän sairauspoissaoloja. Suomen Alexander-tekniikan opettajat Finstat ry:n sekä The Society of Teachers of the Alexander Technique STATin nettisivuilta löydät lisätietoa ja linkkejä tutkimuksiin:


https://finstat.fi/alexander-tekniikka/tutkimuksia-alexander-tekniikan-vaikutuksista/


http://alexandertechnique.co.uk/alexander-technique/research

Anna Alexander-tekniikan auttaa

Kiire on niin tavallista, että sitä ei huomaa eikä kyseenalaista. Meiltä vaaditaan tehokkuutta ja suorittamista. Kehomme jännittyy ja stressaantuu, meillä ei ole aikaa pysähtyä ja antaa itsemme olla. Reagoimme kaikkeen nopeasti, huomaamatta. Pysähtymällä annamme kehollemme mahdollisuuden toimia sille suotuisammalla tavalla. Alexander-tekniikan opettajan ohjauksessa opit huomaamaan, kun keho ja mieli käyvät ylikierroksilla ja saat ajatustyökaluja kehon parempaan käyttöön.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa yhden osan toiminta tai toimimattomuus vaikuttaa kaikkiin osiin. Huono pään asento, jalkojen jännittäminen kävellessä tai totuttu ajatustapa voi aiheuttaa esimerkiksi selkäkipuja, päänsärkyä tai stressiä. Alexander-tekniikan opettaja huomioi ihmisen aina kokonaisuutena. Keho ja mieli vaikuttavat toinen toisiinsa, kumpaakaan ei voi muuttaa ilman, että toinenkin muuttuu.

Eroon tottumuksista

Meillä kaikilla ihmisillä on iän myötä kehittyneitä tottumuksia, tapoja tehdä ja olla. Usein tottumukset ovat meille haitallisia, mutta koska olemme niin tottuneet niihin, emme huomaa tehdä toisellakaan tapaa. Tottumukset voivat liittyä sekä kehoon, että ajatuksiin. Opettelemalla pysähtymään ja käyttämään Alexander-tekniikan työkaluja hyödyksi voit pysäyttää ajatuksen opitun kulun ja tietoisesti valita toisin, luoden näin mahdollisuus erilaisiin toimintatapoihin.

Alexander-tekniikka voi helpottaa ja ehkäistä

• kipua sekä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja
• motorisia ongelmia
• stressiä ja esiintymisjännitystä
• äänenkäytön ongelmia
• sekä monia muita

Sopii kaikille ja kaikkeen tekemiseen

• oman elämänlaadun parantamisesta kiinnostuneille
• vaativaa tai kuluttavaa työtä tekeville
• kivuista ja vaivoista kärsiville
• liikkujille ja urheilijoille

Voit käyttää Alexander-tekniikkaa hyödyksesi tavallisissa arjen askareissa. Sen avulla voit parantaa työhyvinvointia ja työnteon malleja. Alexander-tekniikasta on hyötyä työssä, harrastuksissa ja vapaa-ajalla. Sinulla ei tarvitse olla mitään tiettyä vaivaa tai tarvetta, jotta voit tulla Alexander-tekniikan tunneille. Yksityistunneille ja kursseille voi tulla kuka vaan! Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Hinnasto

Yksityistunnit
  • Yksityistunti (n. 40 min) 55€
  • 5 x sarjakortti 250€
  • 10 x sarjakortti 450€
Esittelyluento
  • Esittelyluento 1,5h 200€
Yrityspaketti
  • koulutus yritykselle, 3h 400€

Meillä käy smartum ja epassi.
Kysy tarjous haluamastasi kokonaisuudesta!

smartum logo
Asiakaspalautetta
×